Tento článek vyšel v Krumvířském zpravodaji 2/2022 jako report o Besedě u cimbálu s CM Primáš, pořádaný mnou a mým kamarádem Vojtou Veselým.
Rok uběhl jako voda a přišlo na přípravy již 6. ročníku Besedy u cimbálu s CM Primáš, které už neříkáte jinak než jednoduše “beseda”. Letošní termín připadl na 16. července.
V chystání této akce jsme již zběhlí, a tak nás nic nerozházelo. Domluvili jsme se jako každoročně se skvělou partou muzikantů z CM Primáš, objednali gyros a potvrdili si, že Radegast 12° je i po pěti letech stále ta správná volba.
Nebyli bychom to ale my, kdybychom nevymysleli zase nějakou tu inovaci. Protože jsme chtěli podpořit menší krumvířské vinaře, oslovili jsme vedle Vinařství Prokop, Vinařství Hradil, Vinařství Josef Valihrach a Vinařství Pod Kumstátem taky Kubu Dufku, Jaru Hrabce, Ondru Němečka a Martina Vytrhlíka, zda-li by nepředstavili i oni svoje vína. K naší radosti (a věříme, že i vaší) souhlasili a vybrali vzorky ze své produkce. Díky tomuto kroku jsme mohli nabídnout celkem 23 vzorků vín k pokoštování.
Druhou inovací ve spojitosti s vínem bylo postavení stánku s vínem a tím pádem zkrácení fronty před šenkem s pivem a dalším občerstvením. Z vašich reakcí jsme pochopili, že jste tuto změnu uvítali.
Když jsme vymýšleli první ročník, doufali jsme, že přijde alespoň 80 lidí, letos vás přišlo více jak dvakrát tolik - téměř 180. Je to pro nás velká odměna za naši práci a povzbuzení do dalších ročníků - děkujeme!
Jak už to bývá, na závěr našeho článku nesmí chybět pozvání na další ročník. Zapište si tak do kalendářů 22. 7. 2023 - bude sedmý ročník “besedy”. Už teď se včetně Primášů na vás těšíme.
Nesmíme zapomenout také na poděkování. V první řadě patří všem, kteří jste se došli pobavit, Cimbálové muzice Primáš za vytvoření skvělé atmosféry, dále pak Sdružení vinařů Krumvíř za zapůjčení Vinařského domu, Martinovi Foretníkovi za zapůjčení prostoru za Vinařským domem, obci Krumvíř za zapůjčení laveček a všeho dalšího, vinařům z Vinařství Prokop, Vinařství Hradil, Vinařství Josef Valihrach a Vinařství Pod Kumstátem, Kubovi Dufkovi, Jarovi Hrabcovi, Ondrovi Němečkovi a Martinovi Vytrhlíkovi za výběr jejich vín, Jirkovi Prokopovi za přípravu gyrosu na ohni, SDH Krumvíř za zapůjčení pípy a všem, kteří jakkoliv přiložili ruku k dílu. Děkujeme!